Leuker leven leiden? Ik kocht het boek “Steeds leuker” en op deze pagina lees je mijn review, mening en ervaring. 

ontspannen met meditatie

Steeds leuker leven, wie wil dit niet? Veel mensen leven hun dagelijkse leven en komen er op een bepaald moment achter dat ze hun leven eigenlijk niet leuk meer vinden. 

De dagelijkse sleur neemt de leiding

In drukke tijden raak je makkelijk verzeild in de dagelijkse sleur. Het gaat goed op je werk, je hebt veel te doen en je rent van hot naar her. Op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat je leven niet meer zo ‘leuk’ is als het ooit was.

Zo nu en dan brengt het leven je automatisch op het punt dat je even stil staat en na moet denken. Je gaat dan bij jezelf na of je het leven leeft zoals je dat voor ogen had en hebt. Je wilt ten slotte een leuk leven leiden, niet geleefd worden. 

Als het aan Jelle Hermus – schrijver van Steeds leuker –  ligt, kan je je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. 

Hoe dit kan beschrijft hij in zijn boek Steeds leuker. Ik besloot het boek te kopen en te kijken of het boek nou écht zo goed is als overal wordt beweerd.

Benieuwd of Steeds leuker wat voor jou is? Hieronder lees je mijn review, mening en ervaringen!

Jelle Hermus steeds leukerJelle Hermus heeft een missie om Nederland blijer, leuker en liefdevoller te maken in kleine praktische stappen. Jaarlijks inspireert hij ruim 7 miljoen mensen via zijn website soChicken.nl, waar het draait om een leuker leven.

Jelle is nieuwsgierig en leergierig. En altijd op zoek naar manieren om de voordelen en blijheid te ervaren met zo min mogelijk moeite.

Zijn idee is eenvoudig: “je hoeft niet door een donkere tunnel te gaan om in het licht te komen.”

Met so Chicken maakt hij stoffige, ingewikkelde materie leuk, toegankelijk en waardevol voor een groot publiek. 

Steeds leuker – zijn eerste boek – kwam binnen op nummer 2 in de landelijke bestseller lijst en werd ontvangen als een unieke, blije en vooral Hollandse gids naar een leuker leven vol vrijheid, blijheid en betekenis. Toegankelijk, vol humor én vol wijsheid.

Jelle past in zijn eigen leven toe wat hij ook leert en uit. Hij woont samen met zijn vriendin in een klein huisje in Delft en reist de wereld rond met een rugzak van 19 liter. Hij eet voornamelijk plantaardig, mediteert regelmatig en wordt steeds beter in loslaten, accepteren en waarderen van de mooie dingen in het leven.

Jelle’s plan is zoals het altijd is geweest: zijn leven leuker maken en steeds meer mensen helpen hun leven stap voor stap leuker te maken. Want blije mensen zijn beter voor elkaar. Zijn visie: “Hoe meer mensen inzien hoe simpel een leuker leven kan zijn, des te leuker we ons land kunnen maken.”

leuk en blij leven

Voor wie is "Steeds leuker"

 Leef jij je dagelijks leven en kom je achter dat jij je leven eigenlijk niet zo leuk vind? Ben je op zoek naar praktische tips om jouw leven leuker, lichter en liefdevoller te maken?

Dan kan het boek Steeds leuker wel eens wat voor jou zijn, waarbij je in kleine stapjes veranderingen in je leven aanbrengt. Zo bouw je aan drie pijlers in je leven: vrijheid, blijheid en betekenis.

Geschikt voor iedereen die aan persoonlijke ontwikkeling wil doen en een betere levenskwaliteit wil ervaren. Populaire no-nonsense schrijfstijl met gebruik van humor en metaforen.

Mijn Steeds leuker review, mening en ervaring

Het boek heeft gekleurde kaders aan het eind van ieder hoofdstuk met verwijzing naar de website. Daarnaast bevat het kleurenfoto’s en citaten in eivorm door het gehele boek heen. 

Ik las het uit op een week tijd, wat voor mij echt een recordtijd is en ben het nu een 2e keer aan het lezen, stap voor stap, om de tips beter te kunnen uitvoeren. Ik kwam er soms moeilijk toe tips uit zelfhulpboeken uit te voeren en dat is hier het geval niet. 

Jelle schrijft op een toegankelijke manier over handige tips die je leven in een handomdraai een stuk leuker kunnen (en zullen) maken. Steeds Leuker neemt je spelenderwijs mee door je eigen leven en vanzelf zul je tips in je achterhoofd houden waar je vroeger of later wat aan zult hebben.

Steeds leuker is simpel en vlotjes geschreven maar met geniale metaforen, droge humor en een verrijkende inhoud. En met eeuwenoude inzichten die Jelle op een heldere en inspirerende manier samen brengt.

Hij adviseert duidelijk omschreven doelen te kiezen, die binnen je macht liggen. Zet elke dag een klein stapje  in de richting van een leven dat in balans is. Een leven waarin dankbaarheid en compassie belangrijker zijn dan ontevredenheid, onrust en oordelen over jezelf en de wereld.

Stelregels daarbij zijn, bijvoorbeeld:

1.Alle verandering begint bij jezelf
2.Maak je leven niet te moeilijk
3.Neem je leven niet te serieus
4.Bundel je energie en richt je op waardevolle dingen
5.Doe wat telt, en doe de rest niet
6.Over 100 jaar is iedereen je vergeten

Als bonus kun je ook nog aan de slag met cursus die erbij zit.

Wat zeggen andere mensen over Steeds leuker?

Niet alleen ik ben enthousiast over Slank door de Overgang, andere mensen zijn ook zeer positief over het boek.

Dit is wat je op het internet tegenkomt. 

Echt heel erg leuk om eindelijk SoChicken vast te kunnen houden in boekvorm! Wat ik zo fijn vind is dat Jelle laat zien dat je met kleine stapjes steeds dichterbij je doel te komen, maar dat ook hij geen heilige is die alles perfect doet. Juist niet ☺ (die zak chips mag soms ook best). Doordat hij allemaal zelf toepast, is het boek doorspekt met grappige voorbeelden uit zijn eigen leven. Het leest heel lekker.

Als je houdt van boeken die je inzichten geven in een mooi en waardevol leven, dan is Steeds Leuker van Jelle de perfecte aanvulling die alle andere boeken direct overbodig maakt, is mijn conclusie na het lezen van een recensie exemplaar. Het lijkt een eenvoudige, laagdrempelige en direct toepasbare samenvatting van De Alchemist, De Monnik die zijn Ferrari verkocht, De Moed van Imperfectie, en meer van dat soort, maar in tegenstelling tot die boeken laat Jelle je, met hier en daar een knipoog, zien hoe je direct vandaag concreet aan de slag kunt om je leven mooier, leuker en waardevoller te maken, zonder zich op één aspect te richten, maar het holistisch aan te pakken. Na het lezen van het boek heb je meteen zin om aan de slag te gaan en vraag je je af waarom je niet eerder begonnen bent.

 

Jelle laat zien dat leuk leven heel eenvoudig is. Hij is laat je ook voelen waar het in het leven om gaat, wat wel en niet belangrijk is. Ik vind het een geweldig boek. Soms ook confronterend maar dat mag! Hij doet dat op een positieve manier. Een inspirerend boek dat ik iedereen zou aanraden.

steeds leuker boek

Steeds leuker kopen

Zoals je in mijn Steeds leuker review wel hebt kunnen lezen ben ik zeer tevreden over het boek. Erg leuk dat er ook als bonus een  gratis cursus bij zit. 

Via onderstaande knop kun je Steeds leuker kopen.

Steeds leuker kopen?

Inmiddels is het één van de meest populaire boeken en al meer dan 40.000 mensen zijn je voorgegaan!

Geef een reactie