Gezonde snacks voor tussendoor? Heerlijk om tussendoor gezond en verantwoord te kunnen snacken. Hier lees je 8 gezonde snacks voor als tussendoortje!

gezonde snack tussendoor

Vaak wanneer je onderweg bent of op je werk of thuis voor de tv zit, kan je ineens trek krijgen in een lekkere snack. 

Trek is een soort hongergevoel zonder dat je primaire levensbehoefte in het gedrang is. Ondanks dat er geen acute noodzaak bestaat om te gaan eten, krijg je wel de neiging om ongezonde snack te eten. Dat is makkelijk, omdat het overal makkelijke te verkrijgen is. Echter of dit zo verstandig is….?

Het beste wat je kan doen is om gezonde snacks bij je te hebben in geval dat je lekkere trek krijgt. Hierdoor zal je minder gauw een ongezonde keuze maken.

In dit artikel lees je ter inspiratie over een aantal gezonde snacks.

Of je nu op je werk zit, in de auto of ’s avond op de bank tv te kijken,  je krijgt toch wel eens trek tussendoor. Heb je gezonde snacks bij de hand dan kom je minder snel in de verleiding om een ongezonde keuze te maken. 

Het is niet alleen gezonder om gezonde snacks te eten, maar ook goedkoper. Het hoeft ook niet zo ingewikkeld te zijn en veel tijd te kosten door te kneden en te bakken.  Als je denkt  dat er geen makkelijke en lekkere gezonde snack zijn, dan kan je  aangenaam verrast zijn.

Verder in het artikel tref je een lijst van uiteenlopende tips over gezonde snacks. Deze kunnen uiteenlopen van zoet tot hartig Er zit voor iedereen wel een gezonde snack tussen.

Denk er aan om altijd wat bij je te hebben. Je kan altijd onverwachts in situaties terechtkomen, zoals uitlopende vergaderingen, files dat je dan onverwachts trek krijgt om wat te eten of te drinken. Dus is het altijd goed om altijd iets te drinken bij je te hebben en of een gezonde snack mee te nemen.

Maar…. het kan natuurlijk altijd dat je echt geen tijd hebt gehad om van tevoren iets in huis te halen of voor te bereiden. Geen zorgen. Je kunt tegenwoordig in de supermarkten ook gezonde snacks kopen al ben je natuurlijk wel wat duurder uit.

Mueslirepen

Een eerste snelle, vullende en zeker gezonde snack is de zelfgemaakte mueslireep.

Je kan ook mueslipen in onder andere de supermarkten kopen. Let wel: deze mueslirepen bevatten geraffineerde suikers. Kies je voor mueslirepen uit de schappen, let dan wel op de hoeveelheid suikers. kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf mueslirepen te maken.

Je kan ook zelf mueslirepen maken. Op deze wijze weet je wat voor ingrediënten er in zitten en weet je zeker dat je zeker dat je voor gezond gaat. Op het internet vindt je talloze recepten om gezonde mueslirepen te maken.

Je vindt recepten met als ingrediënten zoals fruit, granen, kokos en fruit. Je maakt je eigen gezonde snack naar je smaak dat vers en lekker is. 

Stukjes fruit of groente

Heb je geen tijd gehad om een zelf iets gezonds te maken en wil je toch iets uit de supermarkt kopen wat gezond en kant en klaar is? Steeds meer kan je zowel in de supermarkten als benzinestations gezonde snacks kopen.

Als je goed om je heen kijkt dan vind je de bakjes met gesneden fruit, zoals ananas, (water)meloen, bosbessen en frambozen. Eerlijk is eerlijk het is bij lange na niet zo vers als dat je zelf fruit zal snijden, schillen en opeten, maar het is altijd nog veel gezonder dan een chocoladereep of mueslireep met geraffineerde suikers.

Het is een gezonde keuze voor tussendoor of onderweg wat je zo koopt. Snel en gezond!

gezonde snack

Ongebrande en ongezouten noten

Heb je een stevige trek naar iets hartigs? Dan kan je kiezen voor een handje ongebrande en ongezouten noten.  Ook deze zijn te koop in de supermarkt je kan ze ook vers kopen bij een marktkraam, maar let op dat het je ongebrande noten koopt.

Je hebt meerdere keuzes met noten, je kan kiezen voor een een notenmix of een zakje met verschillende noten.

Een handvol noten is voldoende om je trek te laten verdwijnen.

Smoothies

Het kan zijn dat trek krijgt in iets drinkbaars. Je kan kiezen voor koffie of thee, maar ook voor een lekkere frisse smoothie.

Een smoothie is lekker en gezond. Daarnaast is het ook nog eens zeer voedzaam. Het vult goed en is makkelijk overal mee naar toe te nemen of je nu in een vergadering zit of onderweg bent. Je kunt, net zoals met mueslirepen, deze kopen in diverse winkels of nog beter zelf in een handomdraai maken.

Het laatste heeft de voorkeur, omdat je het vers maakt en omdat je dan zelf weet welke gezonde ingrediënten in de smoothie zitten. Een smoothie kun je maken naar eigen smaak met bijvoorbeeld banaan, yoghurt, water, avocado, spinazie en nog veel meer ingrediënten. 

 

smoothie de gezonde snack
Handige blender om makkelijk en snel een gezonde smoothie te maken

Salade

Heb je geen tijd gehad om iets te bereiden dan heb je de optie om een maaltijdsalade te kopen. In de supermarkt kun je kiezen voor diverse salades.

Het assortiment aan salades is best wel uitgebreid in de supermarkt. Let wel, in de salades zijn zakjes dressing bijgevoegd om de salade smeuïger te maken. Deze dressings bevatten wel suikers, dus je kan er voor kiezen om een beetje dressing te gebruiken of helemaal niet. 

Uiteraard is het een betere keuze om je eigen salade te maken. Bovendien Je kunt een salade maken naar eigen keuze en met eigen combinaties.

Fruit

Misschien klinkt het voor de hand liggend, maar over het algemeen vergeet men dit snel. Neem 2 stuks fruit mee.

Zorg dat je voldoende fruit in huis hebt en ben je dit vergeten? Dan kun je natuurlijk in iedere supermarkt los fruit kopen. Op deze wijze heb je altijd een gezonde snack voor tussendoor bij je.

Rauwkost

Wat je tegenwoordig ook makkelijk en snel mee kunt nemen is rauwkost. Je kunt in de supermarkt bakje cherry tomaten, mini komkommers of zakje schoongemaakte worteltjes kopen.

Altijd handig om ze bij je te hebben wanneer je lekkere trek krijgt.

Wraps

Wraps is een veelzijdig product dat je warm of koud kan eten. Het is ideaal om mee te kunnen nemen.  Je kan de avond ervoor of in de ochtend een wrap naar eigen smaak maken en in folie inpakken.

Heb je weinig tijd? Je kan heel snel een wrap maken met beetje smeerkaas en ham. Of kijk in de koelingen van de supermarkten en benzinestations. Tegenwoordig kun je verschillende soorten wraps kopen. Kies dan wel de meest gezonde door even de ingrediënten te lezen.

Waar je ook bent, je zal gegarandeerd blij zijn wanneer je een gezonde snack kunt eten.

gezonde wrap

Inspiratie voor gezonde snacks?

Tijd om lekker én gezond te snacken? 
 
In Super Healthy Snacks van Jenna Zoe vind je meer dan 60 inspirerende recepten voor snacks, voedzame tussendoortjes en hartige hapjes. Alle recepten zijn vrij geraffineerde suiker, ei en melk, dus niet alleen heerlijk voor de gezonde lekkerbek maar ook voor mensen met een voedselintolerantie.

Meer informatie over Super Healthy Snacks?

Een populaire boek met goede recensies en al meer dan 2000 keer gekocht!