Geluk en gelukkig zijn? Kan iedereen en dus jij ook gelukkig zijn? Jazeker! In dit artikel lees je de review over het boek “De logica van geluk” 

leven zonder zorgen en stress

De betekenis van geluk is omgeven door mythes. De kennis die jij en ik weten over geluk en waar we het kunnen vinden, klopt niet. 

Als je weet waar je naar zoekt, wordt de zoektocht makkelijker. Het kan wel even duren voor je de oude gewoontes afleert, maar als je blijft volhouden dan kom je er wel.

Het maak niet uit of je arm of rijk, groot of klein, jong of oud bent. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat voor beroep je hebt, welke taal je spreekt. Of wat voor ellende je mee maakt of hebt meegemaakt. 

Waar je ook bent, wie je ook bent, je wilt gelukkig zijn.

Onlangs kwam ik via internet het boek “De logica van geluk” van Mo Gawdat tegen. En na het lezen over de auteur, de samenvatting van het boek en enkele recencies, besloot ik het boek te gaan lezen. Op deze pagina lees je mijn recensie en mening over het boek.

Een eyeopener! Een bron van inspiratie! De moeite waard!

Alvorens ik iets over het boek zal vertellen, vertel ik je eerst over de auteur van “De logica van geluk”.

Mo Gawdat is een succesvolle en rijke ex-topman van Google. Ondanks zijn goede gezondheid, succes en rijkdom was hij niet gelukkig.

Hij miste iets en ging hij op zoek naar geluk. Uiteindelijk bedacht hij om geluk vanuit analytische logica te bekijken. 

Nadat zijn zoon, Ali, op 21-jarige leeftijd plotseling overleed, werd het zijn nieuwe missie om zijn ontdekking rond de zoektocht naar geluk te delen met de hele wereld. Hij wilde zo veel mogelijk mensen bereiken om om te helpen gelukkiger te maken. Daar is dit boek uit voortgekomen.

Mo heeft het boek opgedeeld in delen bestaande uit de getallen 6, 7 en 5. De getallen bevatten de thema’s voor het geluksmodel. 

geluk en gelukkig

Inhoud

Het boek bestaat uit 4 delen.

In deel 1 legt Mo uit wat hem bewogen heeft om dit boek te schijven, over de achtergrond en over de geluksformule

In deel 2 verteld hij over onze grote illusies. Is alles wel zoals het lijkt? Geluk en gelukkig zijn is afhankelijk  van onze gedachte. Wij zijn niet onze gedachten, maar wij hebben gedachten die wij kunnen sturen. 

Deel 3 gaat over onze blinde vlekken (zoals onze filters, voorspellingen en aannames) die onze blik op de werkelijkheid kunnen vertroebelen. Mis je niet iets?

Deel 4 en tevens het laatste deel vertelt hij over de ultieme waarheden. Vaststaande gegevens, zoals dood, liefde, nu en verandering .

Mo heeft het boek vrij luchtig geschreven. Echter staat er wel veel informatie in dat je er wel voor moet gaan zitten. Daarentegen is het enorm leerzaam en leer je een hoop!

gebeurtenis minus verwachting is geluk

Wat vonden anderen van het boek

Het is een heel fijn boek om te lezen. De auteur schrijft vlot en houd je geboeid. Er wordt af en toe aangegeven welke zaken belangrijk zijn om te onthouden (waar je aandacht dan ook naartoe gaat en je het dus ook makkelijker onthoud). Verder is het mooi om te lezen hoe iets wat volgens mij een van de ergste dingen is die je kunt overkomen (als ouder je kind verliezen) omgebogen wordt tot een bijzonder tool om positief door het leven te gaan. Ik vind het bijzonder en zeker weten een inspiratie!

Het boek, beschrijft op het oog veel open deuren. Als je zeker een reeks aan boeken gelezen hebt, evenementen hebt bijgewoond en de kenners op geluk hebt in je netwerk.

Echter de kracht van dit boek, is dat het allemaal te bewijzen is hoe het proces werkt.
Het laat je nadenken, over je gedachtegangen. Het legt soms heel confronterend, zaken bloot over hoe wij ons kunnen laten opeten door onze gedachten.

Neem de tijd om zaken in het boek toe te kunnen passen. Als je al 1 ding uit het boek toepast, zal je geluksgevoel met een veelvoud gaan groeien.

Een mooi boek, schrijver verteld veel uit eigen ervaring en hoe hij een druk en complex leven weet te ontvluchten met verschillende technieken.

Boek is soms wat stellig en slaat vaak terug op een heftige situatie uit het leven van de schrijver, daardoor soms iets te langdradig en moeilijk de kernpunten mee te nemen. Laatste hoofdstukken brengen verbetering, naar mijn gevoel had ik alleen die kunnen lezen voor eenzelfde conclusie. 100 pagina`s minder had het boek beter gemaakt.

Zeker een aanrader, maar er zijn betere boeken in deze categorie!

geluk en gelukkig zijn

"De logica van geluk" kopen of niet?

Persoonlijk vind ik het boel erg interessant.  Ik zou kunnen zeggen dat het een verzameling is  persoonlijke groei gedachten.

Het bevat elementen uit het Boedisme en de MindFulness beweging.  Ik heb zeker iets aan het boek gehad. Het is positief en helder geschreven.  Bovendien is het zo uitgebreid dat ik van mening ben dat voor iedereen wel iets bruikbaars tussen. 

Dus ja, het boek is een aanrader als je aan je persoonlijke zelfontwikkeling en je geluk wilt werken.

Heb je interesse in het boek ‘De logica van geluk?’

Meer dan 1.000.000 mensen hebben dit boek gekocht! Klik op de link om het boek te bestellen.